Produkty vyberáme automaticky podľa recenzií používateľov, záujmu o produkt a predaja.
Country Life Cícer 500 g BIO
100 %
Veľký rozbor strukoviny sme pre vás pripravili v časopise Dobroty jeseň 2016. Nájdete tu mnoho užitočných rád, ako cícer spracovať.
Využitie:
- kaša - klasickú hrachovú kašu...
Veľký rozbor strukoviny sme pre vás pripravili v časopise Dobroty jeseň 2016. Nájdete tu mnoho užitočných rád, ako cícer spracovať.
Využitie:
- kaša - klasickú hrachovú kašu...
Veľký rozbor strukoviny sme pre vás pripravili v časopise Dobroty jeseň 2016. Nájdete tu mnoho užitočných rád, ako cícer spracovať.
Využitie:
kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach namiesto bežného
polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celý cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
fašírky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a pečte dozlatista z oboch strán
omáčky - cícer chutí skvele v omáčkach ako náhrada mäsa
zahustenie - rozmixovaný cícer zahustí polievku aj omáčku
šaláty - uvarený a vychladený cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
praženie - smažte cícer na oleji na chrumkavo (10-20 minút), v priebehu smaženia môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka, napríklad namiesto chipsov
Cícerová moussaka - recept na túto špecialitu nájdete v časopise Dobroty jeseň 2012 na str. 6
Cícerová karobela - tip na sladkú nátierku z cíceru hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2016, podobným spôsobom môžete pripraviť aj slanú nátierku, k cíceru sa hodí cesnak, bylinky alebo napríklad sušené paradajky
Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskom variante.
Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný bol pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazule obyčajnej.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahkou krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Vychutnajte si ju v biokvalite.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Na sklade • 1 variant3,42 €90 % • 626 recenziíUdržateľný e-shopĎalšie informácie
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.