Polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami.
Placky - rozmixujte varenú strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán.
Zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku.
V omáčke - fazuľa môže skvele nahradiť mäso v omáčke.
Kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha.
Šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátu a obohatiť tak jeho chuť.
Nátierka - strukoviny mixujte s dusenou alebo pečenou zeleninou, s uvarenou ryžou, s vločkami, s hubami, s uvarenými obilninami, s nátierkami z orechov a semienok, s trochou kvalitného panenského oleja.
Fazuľovo-hubový guláš - recept z časopisu Dobroty jeseň 2016 zo str. 18.
Pečenie - rozmixovanými strukovinami môžete pri pečení nahradiť múku alebo jej časť.
Sladký krém - skúste uvarenú a scedenú fazuľu rozmixovať s datľovým sirupom na hladký krém, môžete ho jesť samotný alebo s ním plniť sladké pečivo.
Tip: Už pri namáčaní šupka začína odpadávať, uvarená fazuľa sa dá pomerne ľahko olúpať.
Fazuľa výbornej chuti a jemnej konzistencie, vzhľadom i chuťou sa podobá fazuli lima a maslovej fazuli. Krásne vyniká v pokrmoch. Táto najväčšia fazuľa má múčnu a nepatrne sladkastú chuť, preto sa hodí nielen do slaných jedál, ale aj do sladkých pokrmov.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Na sklade • 1 variant3,42 €92 % • 625 recenziíUdržateľný e-shopĎalšie informácie
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.